Pogoji poslovanja

Svetujemo vam, da skrbno preberete pogoje poslovanja nas v primeru morebitnih vprašanj kontaktirate.

POGOJI POSLOVANJA

Kontakt

Za kakršnekoli informacije ali težave z naročilom, smo vam na voljo preko e-maila: info@florinas.si ali preko obrazca na povezavi Kontakt (spodaj v nogi).

Naročilo izdelkov

Naročilo lahko oddate na spletni strani, v zavihku “Nakup“, kjer izpolnite obvezne podatke za oddajo naročila. Naročilo lahko oddate kadarkoli. Oddana naročila bodo obdelana v najkrajšem času, na vaš navedeni e-mail pa boste prejeli podatke za plačilo na TRR oz račun za plačilo po povzetju.

Izdelki so namenjeni zgolj osebni uporabi fizične osebe in niso namenjeni nadaljnji prodaji.

Način plačila in dostave

Ponudnik omogoča naslednja načina plačila

PLAČILO PO POVZETJU

Strošek dostave za naročila v vrednosti do 49,99 € je 2,90 € za trakove in 3,50 € za lesene izdelke. Za naročila v vrednosti nad 50 € je poštnina brezplačna.

Pri plačilu po povzetju boste dostavni službi plačali z gotovino. Upoštevajte, da vam bo Pošta Slovenije zaračunala dodatno provizijo za plačilo UPN obrazca, ki ni obračunana na računu in sicer:

– za znesek odkupnine do 98,00  je 1,05  provizije

– za znesek odkupnine od 98,00 do 501,00  je 1,07 % provizije od vrednosti. 

PLAČILO PO PREDRAČUNU

Po oddanem naročilu boste v  najkrajšem možnem času prejeli predračun s podatki za plačilo, rok za plačilo je v tem primeru 5 delovnih dni. Če v tem času predračuna ne boste plačali, bomo naročilo smatrali za preklicano. Od dneva, ko bo vaše nakazilo vidno na našem računu, začne teče dobavni rok, ki znaša:

– za trakove za lase 4 delovne dni

– za lesene izdelke  7 delovnih dni 

 Kljub dobavnim rokom se vedno trudimo, da izdelke odpošljemo v najkrajšem možnem času, zato dopuščamo možnost, da boste izdelke prejeli hitreje.

V primeru, da ne bo na zalogi vseh materialov za izdelavo (npr. trakci, filc, les) in bo rok dobave podaljšan, boste o tem obveščeni v roku 2 delovnih dni.

 V kolikor bo vaše naročilo oddano v soboto, nedeljo ali ob državnih praznikih, bo naročilo obdelano in oddano naslednji delovni dan. Prav tako tudi dostava ob sobotah, nedeljah in državnih praznikih ni mogoča.

Vse pogoje dostave si lahko ogledate na spletni strani Pošte Slovenije.

Izdelke pošiljamo s Pošto Slovenije v vse kraje znotraj Slovenije. Za dostavo in strošek pošiljanja v druge države nam pišite preko spletnega obrazca za kontaktiranje ali elektronske pošte info@florinas.si oz. obiščite spletno trgovino Etsy.

Vračilo izdelkov

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči na elektronsko pošto info@florinas.si, da odstopa od pogodbe. Odstop od pogodbe je potrebno vložiti pisno. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Blago in originalni račun je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Menjava ali vračilo brez priloženega originalnega računa ni možno. Izdelek, ki ga potrošnik vrača, mora biti neuporabljen, nepoškodovan, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini. Blago ne sme biti nošeno, prano ali kakorkoli prirejeno osebnim potrebam. V kolikor je blago poškodovano, umazano, brez originalne embalaže, originalne etikete ali so vidni sledovi uporabe (v notranjosti ali zunanjosti artikla), si ponudnik pridržuje pravico, da vračilo zavrne. Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe, pri pogodbah katerih predmet je izdelek, ki je bil izdelan po naročilu oziroma natančnih navodilih potrošnika, ki je bil prilagojen njegovim osebnim željam in potrebam, ki zaradi svoje narave ni primeren za vračilo ali nadaljnjo prodajo.

Po prejemu in pregledu vrnjenih izdelkov, Vam bomo v roku 14 delovnih dni strošek kupnine (brez stroška obdelave in pošiljanja) vrnili na transakcijski račun iz katerega je bilo plačilo izvršeno.

Za poškodovane pošiljke prosim vložite zapisnik za odškodninski postopek pri Pošti Slovenije.

Politika zasebnosti

Namen politike zasebnosti je seznanitev kupcev, potencialnih kupcev ali obiskovalcev spletne strani v lasti podjetnika z nazivom FLORINAS, Bine Rogelj s.p., Rožičeva 5, 1000 Ljubljana, z nameni in podlago obdelave osebnih podatkov v poslovne namene. Ker svoje kupce cenimo, bomo Vaše osebne podatke skrbno varovali.
Osebni podatek je informacija, ki vas identificira kot posameznika, torej vaše ime, priimek, elektronski ali navadni naslov itd.

Za potrebe poslovanja potrebujemo naslednje uporabnikove podatke:

  • ime in priimek,

  • naslov in kraj bivanja,

  • naslov elektronske pošte,

  • ter ostale podatke, ki jih vnesete na relevantne obrazce na spletni strani.

Z oddajo naročila na spletni strani izrecno soglašate, da lahko podjetje FLORINAS, Bine Rogelj s.p., pridobljene osebne podatke uporabi in hrani za namene izpolnitve pogodbe/naročila. Podjetje FLORINAS, Bine Rogelj s.p., si pridržuje pravico do spremembe cen in spremembe pogojev poslovanja.

Politika zasebnosti se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni, brez predhodnega opozorila ali obvestila. Z uporabo spletnih strani ponudnika po spremembi ali dopolnitvi posameznik potrjuje, da soglaša s spremembami in dopolnitvami. Z uporabo spletne strani uporabnik potrjuje, da sprejema in soglaša s celotno vsebino te politike zasebnosti.

Naše aktivnosti so v skladu z evropsko zakonodajo (Uredbo (EU) 2016/697 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o pretoku takih podatkov (Splošna uredba o varstvu podatkov ali GDPR) in konvencijami Sveta Evrope (ETS št. 108, ETS št.181, ETS št. 185, ETS št. 189)) in nacionalno zakonodajo Republike Slovenije (Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/07), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT, Ur. l. RS, št. 96/09 in 19/15) itd.).

Avtorske pravice

Prosimo, da spoštujete avtorske pravice k varovanju avtorskega dela in avtorskega varstva. Izdelki so namenjeni zgolj osebni uporabi in niso namenjeni nadaljnji prodaji, kopiranju ali reprodukciji.

Vse fotografije, namenjene v reklamne, prodajne ali druge namene, predstavljene na spletni strani, so izključna last podjetja FLORINAS, Bine Rogelj s.p. in izpolnjujejo avtorske pogoje.

Prav tako so vsi poslovni podatki, navedeni na spletni strani, izdelki in druge informacije last podjetja, s katerimi lahko v poslovne namene razpolaga podjetje FLORINAS, Bine Rogelj s.p.

Spletna stran www.florinas.si je avtorsko zaščitena.

PODATKI O PODJETJU:
FLORINAS
Bine Rogelj s.p.,
Rožičeva ulica 5, 1000 Ljubljana

Davčna številka:  82020388,
Matična številka: 3832155000,
TRR registriran pri Banka Koper: SI56 1010 0005 1040 328,
Elektronska pošta: info@florinas.si